fes la teva

cerca

més opcions de cerca
menys opcions de cerca

logo Tarracoticket

la teva cistella es buida

Estàs aquí: TARRACOTICKET.cat » Circ Romà - Pretori

SEGUEIX-NOS

Circ Romà - Pretori

Circ Romà - Pretori

Rambla Vella, 1c, 43003 Tarragona, España

 - (veure mapa)

El Circ romà era l’edifici destinat principalment a les curses de carruatges. Va ser construït a partir de final del segle I dC, i devia estar en ús segurament fins al segle IV dC. La construcció és de planta allargada amb un dels extrems amb corba semicircular. Avui en dia està ocupada en bona part per edificis moderns, però, malgrat això, ha mantingut l’estructura molt ben conservada dins de la trama urbana actual, de manera que es considera un dels circs més ben preservats de l’Europa occidental.
Un cop va perdre la seva funció com a edifici d’espectacles, es va convertir en suburbi de la ciutat medieval, amb escasses edificacions, i fins a mitjan segle XIV no es va incorporar a l’interior del recinte urbà, amb la construcció d’una muralla davant de la seva antiga façana, coneguda com la Muralleta.


El Pretori va ser construït al segle I, consta d’un cos que era una caixa d’escala de comunicació entre el Circ i la terrassa intermèdia i una altre que formava part d’un complex que envoltava una gran plaça enjardinada, que allotjaven les dependències de l’administració provincial de la Hispania Citerior. Va començar a ser desmuntat en època baix imperial i visigòtica. Al segle XII serví de castell a Robert d’Aguiló, per passar posteriorment al comte de Barcelona, coneixent-se com el Castell del Rei (d’Aragó). Al segle XVIII serví de caserna i des de mitjans del segle XIX fins a mitjans del segle XX s’utilitzà com a presó provincial.

Consulta els horaris dels espais del MHT a: www.tarragona.cat/patrimoni

Consulta tots els AVANTATGES i DESCOMPTES a: web museu

Per a més informació:
- Tel: 977 230171 i 977 221736
- @ Per correu electrònic a: mht@tarragona.cat

Tria una sessió

data

sessions disponibles

Activitat permanent

(Entrades vàlides fins al 31/12/2020 23:55)

Quin dia vols anar?

Circ Romà

Aquest web ha estat finançat pel Pla de Competitivitat Turística de la TarracoRomana.

Amb el suport de

© 2012 Tarracoticket.cat Informació legal